Poročilo trendov 2023: pripravite svojo logistiko za prihodnost

Svet logistike gre skozi precejšnjo preobrazbo.
V poslovnem okolju potekajo pomembne spremembe, sprememba miselnosti splošne populacije, ki spreminja družbeno vedenje, nove tehnologije in radikalen razvoj v logistiki – vse to predstavlja grožnje in priložnosti za igralce v logističnem sektorju. Naše poročilo o trendih za leto 2023 ponuja pregled ključnih trendov na visoki ravni, za katere menimo, da so trenutno najbolj nujni in pomembni za razumevanje pri načrtovanju za prihodnja leta. Prenesite ga zdaj.

Katere trende je treba opazovati?

  1. Turbulentno poslovno okolje povzroča nekaj negotovosti v logistični industriji.
  2. Dobavna veriga in logistika na splošno sta trenutno podvrženi številnim obsežnim spremembam, ki jih poganjajo spremembe v vedenju potrošnikov.
  3. Trg dela doživlja več premikov. Delodajalci so prisiljeni oblikovati prožne delovne modele, ki so bistveni za ohranjanje konkurenčnosti.
  4. Vedenje potrošnikov se spreminja z mlajšimi demografskimi skupinami, ki izkazujejo digitalno zrelost, spodbujajo širitev e-trgovine v vseh pogledih in posledično zahtevajo visokokakovostno spletno izkušnjo .
  5. Z okoljskega vidika se bo logistični sektor v prihodnosti soočil z nekaterimi resničnimi izzivi, saj zeleni dogovor EU postavlja cilje za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov.
  6. Izredno hiter razvoj različnih tehnologij še naprej prinaša nove rešitve v logistiko, ki pomagajo pri soočanju s številnimi izzivi.