6 nasvetov za delo v hladnem okolju

Eden od glavnih izzivov v hladnih okoljih je vzdrževati pravo temperaturo za izdelke, zamrznjene ali ohlajene, hkrati pa ohranjati delavce in opremo dovolj toplo, da je učinkovitost visoka.

Če želite čim bolj povečati izkoriščenost prostora in zmanjšati čas izpadov, hkrati pa ohraniti prilagodljivost, morate imeti dostop do prave opreme in pravih rešitev, da boste imeli operativne stroške pod nadzorom.

Za izboljšanje teh in drugih pogostih izzivov, kot so težave s kondenzacijo in baterijami, je tukaj nekaj nasvetov za optimizacijo delovanja v hladilnicah.

1. Uporabljajte pravo opremo

Zanesljiva, hitra in okretna oprema za ravnanje z materialom bo podpirala nemoten pretok blaga, da se sveže blago ne pokvari. Delovanje hladilnic je eden najtežjih izzivov pri rokovanju z materialom, saj lahko temperature pod ničlo vplivajo na vaše viličarje. Zato so zelo priporočljivi namenski viličarji za hladilnice s specializiranimi možnostmi (kot so olje za hladilnice, osi iz nerjavečega jekla itd.), da zmanjšate okvare in stroške popravil. Poleg tega se lahko s pregledom pred obratovanjem delavci prepričajo, ali je oprema pripravljena za opravljanje dela, ne da bi izgubljali dragoceni čas na mrazu.

2. Izkoristite prostor

Prostor je v hladilnicah drag. Zato je priporočljivo optimizirati izkoriščenost skladiščnega prostora. To lahko storite tako, da izberete možnosti shranjevanja, ki čim bolj učinkovito uporabljajo prostornino vašega skladišča. Avtomatizirani prevozi na primer povečajo uporabo prostora, hkrati pa ohranjajo visoko pretočnost in zmanjšajo število delavcev, potrebnih v hladilnici.

3. Oglejte si tehnologijo litij-ionske baterije

Ali ste vedeli, da litij-ionske baterije v hladilnici skoraj ne izgubijo zmogljivosti baterije in imajo do 30 % večjo energijsko učinkovitost kot svinčeve? Z rešitvijo grelnika akumulatorja lahko viličarji delujejo neprekinjeno skozi celotno izmeno. Polnilnike je treba postaviti v toplejši prostor znotraj ali zunaj hladilnice.

4. Poskrbite, da bo delavcem udobno

Poleg ustreznih oblačil bo produktivnosti delavcev koristila zanesljiva oprema viličarja. Na primer, opremljanje viličarjev z ogrevano kabino lahko prispeva k zdravju in varnosti vaših zaposlenih. Dodatni stroški, povezani z ogrevanimi kabinami, se hitro povrnejo, saj produktivnost ostane visoka, saj se osebje med izmeno počuti udobno in je potrebnih manj odmorov – odmori so sicer običajna praksa v hladnih okoljih in običajno pomeni 10–15-odstotno izgubo produktivnosti.

5. Razmislite o avtomatizaciji ponavljajočih se nalog

Enostaven način za zmanjšanje števila delavcev v hladilnicah je avtomatizacija določenih procesov je uvajanje avtomatiziranih skladiščnih viličarjev za avtomatiziran transport ali skladiščenje palet. Zaposleni lahko nato prevzamejo alternativne naloge, kjer niso izpostavljeni težkim delovnim pogojem.

6. Ostanite v koraku s Toyota storitvami

Delo v mrzlih in mokrih pogojih obremenjuje vaše viličarje. Dostop do usposobljenih servisnih tehnikov in originalnih delov je ključnega pomena za nemoteno delovanje 24/7. Z našimi pametnimi viličarji vas lahko učinkoviti podpremo, pri čemer uporabljamo podatke, ki jih zagotavlja telematika vgrajena v viličarje.

Toyota Material Handling in Gorenje GTI imata dolgo zgodovino in izkušnje z delom pri nizkotemperaturnih postopkih, pri čemer standardno ponujata celotno paleto vozil za hlajene postopke kot tudi namenske rešitve za hladilnice. S pravim pristopom lahko zagotovimo neprekinjen pretok materiala in minimalne odpadke pri vašem delovanju.