Kaj je treba upoštevati pri nakupu električnega viličarja

Super, odločili ste se za električni viličar! Ponudba viličarjev je široka, zato vam lahko pride prav nekaj navodil za iskanje pravega modela za vašo dejavnost.
Dovolite, da Vam damo uporabne točke, ki jih morate upoštevati pred nakupom viličarja, tako da boste izbrali takega s pravimi specifikacijami, ki ustrezajo vašim poslovnim ciljem (varnost, produktivnost, nadzor stroškov …). Če želite s postopkom nakupa začeti takoj, ne dovolite, da vas upočasnjujem in takoj pojdite v našo spletno trgovino, da poiščete električni viličar, ki ustreza vašim zahtevam in poslovanju. Toda za tiste, ki želite biti prepričani, da niste zamudili ničesar bistvenega; to je nekaj vprašanj, ki si jih morate zastaviti:

Kaj moram dvigniti na katero višino?

Nosilnost in dvižne višine so ključne značilnosti viličarjev.

  • Nazivna nosilnost viličarja in njegovo tovorno središče določata, katera bremena je mogoče dvigniti in prevažati.
  • Primerjava različnih teleskopov, višin drogov in njihovih preostalih zmogljivosti vam bo pomagala razumeti dejansko nosilnost, ki vam jo lahko zagotovi vsak viličar na določeni višini.
  • Uporaba priključka, kot je bočni pomik, lahko zmanjša nazivno zmogljivost. Pri električnih viličarjih je višina dviga približno sedem metrov, nosilnost pa od ene do osem ton.
  • Poleg tega bodite pozorni na najnižjo višino (vrata/vrata), ki jo mora prevoziti viličar, višina zaprtega teleskopa in višina strehe ne smeta biti previsoki.

V kakšnem okolju bo moj viličar delal?

Električni viličarji so primerni za delo v zaprtih prostorih in na prostem. 4-kolesno podvozje nudi večjo stabilnost in udobje pri vožnji na neravnih tleh. Kadar je delovno območje prostorsko omejeno, na primer pri delu v tesnih prehodih, priporočamo 3-kolesni model, saj je bolj okreten.

Kakšna je intenzivnost moje uporabe viličarja?

Pri poslovanju z dvo- ali triizmenskim obratovanjem ima razpoložljivost tovornega vozila pomembno vlogo. Električni viličarji imajo baterije, ki potrebujejo čas za polnjenje; kar pomeni, da ni razpoložljivosti. Ta čas lahko premostijo rezervne svinčeno-kislinske baterije in zamenjave baterij, vendar so učinkovitejša rešitev litij-ionske baterije . Ta tehnologija omogoča pogosta kratka vmesna polnjenja, ko viličar ni v uporabi, na primer med odmorom, in nudi visoko zmogljivost za uporabo v več izmenah.

Kaj pa moji vozniki?

Električni viličarji so tihi in čisti stroji za upravljanje. Toda druge funkcije naših električnih viličarjev lahko vašim voznikom pomagajo pri bolj ergonomičnem delu in s tem večji produktivnosti. Prostor za upravljavce je lahko med drugim opremljen z udobnim sedežem, več ročicami na naslonu za roke ter informativnim in intuitivnim zaslonom. Če viličar vozi na prostem, bo zaprta in s tem vremensko odporna kabina zelo izboljšala voznikovo delovno okolje.

Koliko me bo to stalo?

Poleg investicijskih stroškov, ki so za nov viličar zelo pomembni, morate upoštevati tudi skupne stroške lastništva, vključno na primer s stroški servisiranja in energije. Več dejavnikov, kot so energetska učinkovitost, vrsta tehnologije baterij, servisno omrežje, dostop do rezervnih delov, kakovost izdelka itd., bo vplivalo na vaše skupne stroške. Če nakup novega viličarja ne ustreza vašemu poslovnemu modelu, je najem viličarja dobra alternativa.

Kako pomembna je povezljivost?

Podatki o vašem voznem parku v realnem času lahko pomagajo spremeniti informacije v vpoglede. Če se vaše podjetje osredotoča na stroške, produktivnost ali varnost, potem je povezana flota, ki jo lahko spremljate prek sistema za upravljanje flote, da sprejme prave ukrepe, uporabna možnost. Pri Toyoti so skoraj vsi viličarji povezani pametni viličarji in so na voljo z aplikacijo za upravljanje voznega parka I_Site .

Upam, da so vam ti odgovori dali nekaj vpogleda v to, kako izbrati svoj naslednji viličar.