Zakaj so litij-ionske baterije v Toyota viličarjih koristne za delo v eni izmeni

Morda se sprašujete, ali so Toyota viličarji z litij-ionskimi baterijami vredni stroškov za enoizmensko operacijo: kratek odgovor je DA, SO.
Od vzpona Litij-ionskih baterij pred leti je bilo vedno jasno, da so Litij-ionske baterije idealne za delo v več izmenah. Ne potrebujete druge baterije ali celo drugega viličarja, saj je možno polnjenje med samim delovnim procesom, v vsakem prostem trenutku. Ni več potrebe po ločenem polnilnem prostoru in polnjenje poteka veliko hitreje kot pri svinčenih baterijah. Ni potrebno, da ste veliko podjetje z visoko intenzivnim skladiščem, da bi izkoristili prednosti vozil na litij-ionski pogon. Če je vaše podjetje manjše in opravljate samo enoizmensko delo, si lahko spodaj preberete, kako lahko Litij-ionske baterije koristijo tudi vašim viličarjem.

Manjša podjetja z enoizmenskim delom imajo pogosto omejen prostor v skladišču in zato iščejo manjša vozila. Litij-ionski viličarji imajo manjši predal za baterije, kar ima za posledico kompaktno šasijo, ki olajša manevriranje med manjšimi hodniki. Naš najnovejši paletni viličar BT Levio LWI160 na litij-ionski pogon je bil celo zasnovan glede na velikost baterije, da je majhen in lahek. Litij-ionske baterije je mogoče polniti kjer koli in kadar koli.

Naj se vaši vozniki viličarjev osredotočijo na svoje primarne naloge

Ali imate enoizmensko delo, kjer imajo vaši vozniki viličarjev poleg vožnje viličarja tudi dodatne naloge? Ali pa se vaši trudijo pravočasno pripeljati svoje vozilo na polnilno postajo? Svinčeno-kislinske baterije zahtevajo znanje o ravnanju z baterijami, vaši vozniki pa morajo vedeti, kako skrbeti za baterije – voda, varno ravnanje, življenjska doba, čas polnjenja in izklopa. To zahteva veliko njihovega časa in pozornosti, kar vpliva na produktivnost.

Z litij-ionskimi baterijami je polnjenje viličarja tako preprosto, kot polnjenje pametnega telefona. Vašim voznikom bo všeč! Ko gredo na odmor, preprosto priklopijo viličar; ni vam treba več čakati ali imeti dodatnih opravil z baterijo. Ko se voznik vrne, je baterija napolnjena in pripravljena za dokončanje izmene. Seveda je mogoče baterijo polniti vedno, ko viličar miruje; to se imenuje “priložnostno polnjenje”. Litij-ionske baterije so tudi veliko manj nevarne kot njihove svinčeno-kislinske baterije. Za polnjenje ne potrebujete posebnega prostora, zato ga lahko namenite za produkcijske procese. Z Litij-ionskimi baterijami lahko vaš viličar ostane priključen, saj se baterija ne more prenapolniti in se bo izklopila, če je kaj narobe. Tudi ko se baterija pregreje ali če je premrzla, se bo izklopila. Zaradi tega so litij-ionske baterije varnejše.

Varna naložba

Z Litij-ionskimi baterijami potrebujete tudi 20 % manj električne energije v primerjavi s svinčevimi baterijami, kar je pomembno, saj stroški električne energije rastejo. Poleg tega so Litij-ionske 30 % bolj energetsko učinkovite, viličarji pa so prav tako hitri, dinamični in živahni z nizkim odstotkom napolnjenosti baterije kot, ko so popolnoma napolnjeni. To je velika razlika v primerjavi z viličarji s svinčevo baterijo, saj ta postopoma izgublja moč, ko se odstotek napolnjenosti baterije zmanjšuje.

Litij-ionske baterije ne potrebujejo servisa ali vzdrževanja, imajo daljšo življenjsko dobo kot njihove svinčeno-kislinske sorodnice in imajo 7-letno garancijo, kar pomeni, da bo baterija zagotavljala vrhunsko zmogljivost do sedem let. Vse te inovativne lastnosti bodo zmanjšale vaše skupne stroške. Litij-ionska baterija in vaš viličar se bosta z veseljem starala skupaj, saj je njuna življenjska doba podobna, zato vam ni treba skrbeti, da bo vaš viličar nekega dne potreboval novo baterijo.

Ker ne boste potrebovali druge baterije in zahvaljujoč energijsko učinkovitim lastnostim, boste povrnitev naložbe dosegli v dveh do treh letih uporabe. Več, kot vozite svoje viličarje, hitreje lahko povrnete svoje naložbe.

Čista rešitev

Tudi litij-ionske baterije so veliko čistejše od svinčevih baterij: ne potrebujete vode za dolivanje, tako da je ne morete razliti, ne morejo puščati kisline, tako da ni več zarjavelih madežev, ni več zbiranja prahu na vaših baterijah. Litij-ionske baterije zahtevajo tudi manj energije za polnjenje in imajo daljšo življenjsko dobo kot starejši svinčeno-kislinski sistem. Litij-ionske baterije omogočajo energetsko učinkovitejše delovanje. Prav tako lahko zmanjšajo vaš ogljični odtis, če se v procesu polnjenja uporablja zelena elektrika.

Torej je jasno, da prednosti Litij-ionske energije niso omejene na velika podjetja z večizmenskimi operacijami. Pomaga lahko tudi manjšim podjetjem z enoizmenskimi operacijami, da postanejo učinkovitejša, varnejša, stroškovno učinkovitejša, ogljično nevtralna in sprostijo nekaj dodatnega prostora v skladišču. Če menite, da so litij-ionske baterije zanimive za vas, ne oklevajte, pokličite nas!